Parallelsessie 

Tijdens de vier deelsessies kun je dieper op bepaalde thema’s ingaan. Zo ervaar je hoe je met de juiste inzet van tools mooie stappen kunt zetten in het bereiken van bijvoorbeeld een veilige, digitaal fitte en nóg inclusievere organisatie. Bekijk hieronder de vier deelsessies.

Sessie 1: Diversiteit en inclusie

Met een succesvol diversiteitsbeleid draagt een organisatie bij aan kansengelijkheid, integratie en verbinding in de samenleving. Met andere woorden: een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en optimaal kan meedoen. Hiervoor is een integrale aanpak voor de lange termijn binnen een organisatie van immens belang. Uitgerekend de medezeggenschap heeft hierin een bijzondere en belangrijke rol te vervullen. Wil je weten welke tools je hiervoor kunt inzetten? Meld je dan aan voor deze sessie!

Deze sessie is in handen van Sasja Lemmen (adviseur diversiteit en inclusie SBI Formaat) en Rita Betjes (beleidsmedewerker SER).

Sessie 2: Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Ruim een miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde aandoeningen. Dit is zorgelijk, maar juist voor de medezeggenschap zijn er verschillende instrumenten voor handen om dit probleem ook tijdig aan te vliegen. Zo zorgen we ervoor dat we langer gezond en veilig ons werk kunnen blijven doen; dat wil toch iedereen?

Deze sessie wordt verzorgd door Nassira Anakhrouch (beleidsmedewerker SER) en Mariëlle Bosman (beleidsmedewerker SER)

Sessie 3: Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s)

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen luxe meer, maar een noodzaak om als bedrijf op de lange termijn te overleven. Het draagt bij aan het welzijn van alle partijen waar de organisatie mee te maken heeft. Met medezeggenschap verkeer je in een unieke positie om veel impact te hebben op dit vlak. De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, ook wel aangeduid als Sustainable Development Goals (SDG’s) worden hierbij steeds vaker als leidraad voor strategisch beleid gebruikt.

In deze sessie ga je, onder begeleiding van Sanne Floor Weesie (beleidsmedewerker SER) en Jytte Glissenaar (Directeur SBI Formaat) actief aan de slag met deze SDG’s en leer je hoe jouw OR een Raad voor Duurzame Medezeggenschap kan worden.

Sessie 4: Good governance

Medezeggenschap is onlosmakelijk verbonden met de strategie van de onderneming en is essentieel als schakel tussen de werkvloer en de bestuurskamer. In een tijd waarin de vraagstukken steeds complexer (lijken te) worden, neemt de vraag naar een goed samenspel tussen or-leden, bestuurders en toezichthouders toe. Hoe kun je je rol optimaal benutten? Na deelname aan deze sessie heb je daar handvatten voor. 

De sessie is in handen van Willem Allertz (Algemeen directeur SBI groep) en Kyra Keybets (directeur Staf SER).